Holland

 
Hallsberg-Lübeck
Holiday Inn Lübeck
 
Hallsberg-Lübeck med paret Lindberg och två stopp efter vägen, kaffe och smörgås vid Brahehus och korv vid Monark. Kändisar med på resan, fyra pers som även var med till Österrike. På denna resa fick jag sits-granne, en Barbro, och hon var precis lagom...trevlig och pratade bara lite då och då. Efter vägen plockade vi även upp reseledaren Lisa som även hon var lagom. Det blev en bra balans mellan henne, Barbro, slummer och läsning. Efter timmar på vägen och på sjöss rullade vi in i Hansastaden Lübeck och hann med en liten promenad innan den gemensamma middagen på hotellet, denna gång ett Holiday Inn med suveränaste personalen och tillika middagsbuffén. Prat i kvadrat vid vårat lilla fyrstolsbord innan vi bröt upp och gick åt varsitt håll, jag försvann ut igen med kameran i högsta hugg och begav mig innanför ringmuren med multum av fotoobjekt i sikte!
 
 
Lübeck-Hilversum/Amsterdam
Amrath Grand Hotel Gooiland
 
Okej!?! Ring, ring..."-Hello, this is a wake-up-call...", men jag hade inte beställt någon väckning. Konstigt! Men det visade sig vara Lisa som hade varit i farten! Startade upp med en helt okej frukost och lite morgonprat innan vi packade in oss i bussen för timmar på vägen till gränsbyn Bunde där vi intog bästa buffén på Restaurant Adria. 
 
 
Här fick vi också tid att strosa och jag hittade massor av mysigt i denna lilla pittoreska by. On the road again...nu i Holland och här stannade vi till vid vallen, den tre mil långa Zuiderzeevallen. Grått och superblåsigt, men kameran i högsta hugg sprang jag runt med. Brrr-kallt och värmde mig med en Bailey´s på bussen och fortsatte att njuta av havsutsikten inifrån. Fortsatt färd mot Hilversum och mitt rum på Amrath Grand Hotel Gooiland. Men det tog tid att ta sig dit då Morgans gps inte räknade med att bussen inte tog sig under en av broarna. Ett enklare hotellrum än gårdagens, men hade balkong/loftgång. Lite chill och sen ner till en 3-rätters: broccolisoppa, kyckling och sorbet. Jag ger den 4,5/5! Trevligt sällskap vid det runda bordet och avrundade denna dag med en efterlängtad sömn. Zzznark!!!
 
 
Blomsterparken Keukenhof
Madurodam (utanför Den Haag)
 
Frukostbuffén var inte mycket att prata om och dessutom fanns det inte plats för hela sällskapet samtidigt. Det blev lite i magen i alla fall och så iväg till Lisse och blomsterparken Keukenhof, och vilken blomsterprakt!!! Några timmars total njutning och det förstärktes av att solen behagade titta fram. 
 
 
Korvlunch vid bussen innan vi gav oss iväg till residensstaden Den Haag för ett besök på badorten Scheveningen, denna världens största panoramamålning av badorten år 1880. Rundmålningen tog totalt andan ur mig och upplevelsen går inte att beskriva med ord eller bild! Utanför den Haag hittar man miniatyrstaden Madurodam i skala 1:25, det var så verklighetstroget som det bara kan bli...tågen, flygplanen, fordonen på motorvägen, byggnader av alla de slag, nöjesparken, musikscenen m.m.
 
 
Och när jag trodde att en dag inte kunde bli mer fulländad så fick vi massor av grädde på moset. Middag i den asiatiska restaurangen på hotellet och i rosa siden-kimonos bänkade vi oss vid bordet där kocken tillagade vår mat och gav oss bästa mat-tillredningsshowen med extra krydda av kniv och eld. Att servitören hällde soppa över reseledaren och jag fick en bricka i huvudet får väl betraktas som efterrätten. Det blev en underbar avslutning på en redan perfekt dag. Om maten var god? JAAA!!!
 
 
Amsterdam kanaltur
Diamantsliperi
Ost- och träskotillverkaren Alida Hoeve
 
Gick ner till frukostbuffén och plockade med mig en tallrik upp på rummet och tog sen chill fram till bussinhoppet in till Amsterdam och start med en timmes kanal-tur. Visst, man hann se mycket men kände ändå inte att jag fick uppleva det jag såg. Men solen sken över Amsterdam, alltid något! Hoppade av kanalbåten vid ett diamantsliperi och efter en för lång väntan fick vi komma in och detta gav mig ingenting. Jag hade gärna tagit dessa timmar och utforskat lite på stan för sen hade vi bara två timmar att uppleva huvudstaden på, och då jag och pantertanterna gick och åt på De Pannekoekenkelder så försvann dessa timmar på nolltid. Gick sen från ost och bacon till cannabis-cookies, är man i Amsterdam så är man i Amsterdam!
 
 
In i bussen för att ta oss till ost- och träskotillverkaren Alida Hoeve där vi fick en kort presentation av tillverkningen innan vi fick chans att shoppa loss. Trots för mycket folk och löpande-band-principen så kom jag ut med chips, tre ostar och våffelkex som ska bli kaffefika hemmavid. Tillbaka i förorten Hilversum så tog jag den första och enda promenaden som blev en mini-walk, har inte haft tid och ork till utforskning. Middagen blev återigen japansk och en upprepning av gårdagen men denna gång fick vi en grön tillredare och varken fisken eller fågeln var färdigstekta. Denna middag har jag förpassat i glömska...
 
 
Amsterdam-Lübeck
Best Western Nordic Hotel Lübecker Hof
 
Tog mig frukost på rummet även idag, dags för hemfärd med övernattning i Lübeck. Bästa resan dit med prat, musik, quiz och läsning...och givetvis slummer. Några kiss-, kaffe- och korvstopp blev det också! Kom fram till hotellet före utsatt tid och det blev tid att bara vara fram till middagen. Rummet var helt suveränt, pysmysigt! Omgivningen likaså! Och på andra sidan gatan fanns ett bageri med massor av Lübeck-marsipan :D En liten runda med pantertanterna och sen en liten fotorunda med bara mig själv för att sen gå tillbaks till hotellet för den sista middagen på denna resa. Buffén var okej, men ingen höjdare, men vi vid det runda bordet hade bästa höjdarhumöret...tror vi var de gladaste.
 
 
Lübeck-Hallsberg
 
Hemfärdsdag och startade upp med frukost och sen det gamla vanliga...bussen, Calles, färjeöverfarterna, kissestopp, fika- och matstopp och det sista umgänget med resesällskapet. Men, hur står det till med den intelligentaste varelsen på jorden? Hur svårt kan det vara att gå ur en buss? Är bussen full och ett stort antal går ut vid mitten av bussen så kör man varannan, även om det innebär att man får tvingas isär från sin äkta hälft som man visst har vuxit fast vid. Kommer man till ett litet by-matställe och de anställda ber att man ska gå och hämta buffématen ett bord i taget inte behöver man få panik och springa in alla på en gång precis som om man skulle bli utan!?! Men som vanligt kom jag hem med en nöjd känsla i hela kroppen, det blev en super-tripp med en helt underbar Lindbergs-trupp. Tack för sex underbara dagar!
 
 

Kommentera här: