Liseberg, Göteborg

 
JULMARKNAD PÅ LISEBERG
 
10.10 hoppade jag på bussen vid Burger King där Lindbergs stod och väntade. Blev ett fikastopp efter vägen då vi fick njuta av chaffis Morgans frus hemmagjorda bak: bulle, toscabit och hård kaka. Sen julmarknad på Liseberg med fint osnöat väder, Lappland, Tomteverkstaden och ett massa annat mysigt. Verkligen en vacker julmarknad! Och det var bara mysigt att strosa runt utan att handla, och handla blev det inte så mycket av...hittade tyvärr bara en julklapp till morsan. Enda ätandet för mig blev rostade kastanjer med salt och citronsmör.
 
 
Med kvällen kom kylan och alldeles för många besökare, när vi åkte därifrån ringlade köerna långa. Fick senare reda på att detta års julmarknad 2015 hade slagit besöksrekord.
 
 
En Jul-Lindbergare på stoppet hem, en landgång med ägg, skinka, leverpastej, köttbullar, mimosa, ost, grönsallad och rödbetssallad så tror jag att hon hade fått med stora delar av julbordet. 
 
Blev en fin jultripp!
 
 
SOMMAR PÅ LISEBERG
 
 
Så bar det iväg till Göteborg med Becka-klanen. Tåg, spårvagn och sen installerade vi oss på nittonde våningen i Gothia Towers som ligger på andra sidan vägen från Liseberg. Det första vi gjorde var att ge oss ut på jakt efter Mc Donald och sen hade vi ork för Liseberg. Becka och Liam åkte en massa, jag och Josef tog det lugnare då vi höll på att dö i en av bergbanorna. Vi tog istället och sysslade med spel, farfarsbilar, forsränning, spökhotell och glass. Jag och Becka avslutade med Lisebergs-hjulet och då höll jag på att dö igen. Jag klarar mindre och mindre ju äldre jag blir. Efter sju timmar och värk i fötter, rygg och höfter stängde nöjesfältet och Becka-klanen var hungriga så...Mc Donaldsmat igen! Tillbaks till hotellet och åt och sen tvärslocknade vi!!!
 
 
Vaknade vid 8-tiden och fick upp Becka-klanen för frukost. Jag åt MASSOR medans de andra mest bara satt och var trötta. Tog lite hissaktiviteter efteråt, den inglasade mot utsidan som gick i raketfart. Sen blev det att checka ut och Beckis inledde sin shopping. Vi andra hade dötråkigt! Jag bjöd pojkarna på en gourmet-korv-lunch och efter mycket väntan var Becka färdigshoppad och så blev det...McDonald´s! Helt slutkörda i våra ryggar så fick vi chans att åka med ett tidigare tåg hem...tack SJ!
 
 
 
lindbergsresor.se
www.liseberg.se
gothiatowers.com
sj.se

Kommentera här: