Mix 2014

 
Säfsen-Fredriksberg: Hoppade in i Oscarsson-bilen strax före 10.00, cirka 2 1/2 timme senare hoppade jag ur den i Säfsen. Lite gråtrist, men vintrigt med massor av snö. Riktigt dåligt med skidåkare och det är läge att passa på att hyra stuga. Blev att käka på Solbergets Wärdshus & Café, bjöd Peter och mig själv och jag satsade på en amerikansk våffla med grädde och hjortronsylt...mumma! Jennifer hade ingen aning om att pappsen skulle dyka upp så det blev en överraskning för henne och hennes mamma. Tog en liten sightseeing i Säfsen och Fredriksberg där Jennifer bor och jobbar. Fika och pratstund hemma hos henne och vildkatten Sparris. En trevlig dagsutflykt och var hemma igen strax före 20.00.
 
www.safsen.se
 
 
Bjöd sorkar, ma och pa till Children´s Upptäckarhuset i Hallsberg och vi fick några roliga timmar med massor av bus och lek...uppsökte bland annat brandstationen, vårdcentralen, tandläkaren och stallet. Mamma polis låste in pappa tjuv och sen behövdes lite fika i magarna och vi uppsökte deras café. Underbara lekmiljöer för såväl små som stora!
 
www.childrens.se
 
 
"157 m hög slagghög, industriella verksamheten las ned -66 men skiffern brinner fortfarande i innanmätet."
 
En irriterande slö fluga envisades med att springa på mig och tog min tillflykt till Kvarntorpshögen utanför Kumla tillsammans med Ali och farsan. Ali och jag tog 442-stegstrappan upp, och ben och rumpa fick sig en ordentlig genomkörare. Hjärtat också inte att förglömma! Farsan valde den enkla vägen...med bil upp! Det blev några underbara timmar bland Konst På Hög och bjöd sen herrarna på fika. Ner fick jag gå själv då Ali valde att åka snålskjuts med farsan.
 
kph.kumla.com
 
 
Tyresö nästa och syrran mötte upp i Stockholm. Det blev en helmysig dag även om det inte blir något av boendet som jag tittade på. Det ska komma ytterligare några och kolla. Det ligger cirka 30 minuter från Centralen, t-bana 10 minuter till Gullmarsplan och 20 minuter med buss...det kan jag köpa! Området var okej, varken bra eller dåligt, men jag tar det ifall jag får chansen. Sen släpade syrran runt mig i timmar på stan...aj, mina stackars små fötter!!! Timmar av läsning på tåget dit och hem och restiden gick fort!
 
https://www.visitstockholm.com
 
 
Till Örebro för limofärd med sorkar, systrar och farsan...Dominiq mötte upp på stationen. Pojkögonen glittrade när de insåg att limon var deras. Underbar färd med bubbeldricka, frukt och godis. Och techno-musiken dunkade oss sakta fram på Örebros gator. Det blev fotostopp vid Slottet, Stadsparken och Svampen, och pojkarna fick verkligen vara kungar för en timme.
 
https://www.viglimo.se
 
 
 
 

Kommentera här: