Stralsund & Rügen

 
DAG 1
 
Pappa-taxin till Hallsberg, en bilfärd som nästan gav mig en hjärtattack då ett rådjur höll på att springa in i bilen...men väjde i sista sekunden!
 
"Historiens största spioner" roade mig under resan som blev lugn och skön...behagliga resenärer, en lagom pratande Håkan och en Bengt som framförde bussen perfekt. Solsken och grönska utanför fönstret, total chill innanför. Ödeshög...check, Ljungby...check, Hamlet...check, Frederik...check, Calles...check! Och vad hände utanför Calles? En ung kille drog ner byxorna och började sopa bort sand (?) från rumpan. En fin pojkstjärt är aldrig fel!
 
Mot Stralsund och till en början på smala DDR-vägar och mitt i en underbar natur. Kom sent till InterCity Hotel Stralsund och intog en sen middagsbuffé...vanlig husman och inte mycket att välja på, men det smakade okej. Sen ut på en Gammal Stadspromenad med en annan singel-resenär, Simone, och våra kameror började så smått att värmas upp.
 
 
Hotellrummet gillade jag trots lyhördhet, och det var superfräscht. Jag hade fönster mot gatan och med öppet fönster vaggades jag snabbt till sömns av stadsljuden utanför.
 
DAG 2
 
Redan 06.15 intog jag frukostbuffén i lugn och ro, fick det jag ville ha, men kaffet tyskar!!! Te med kaffesmak faller inte i god jord hos en inbiten svensk kaffefantast.
 
 
Chill fram till den två timmar långa stadsrundturen som jag och Simone avbröt när en halvtimme återstod. Dags för egna strapatser, vilket det också blev! Man kan visst inte gå vilse i Stralsund...jo, det kan man visst det! Och riktigt ordentligt också! Efter lite shopping skulle vi till hotellet och lämpa av kassarna...2 1/2 timme senare kröp vi totalt utmattade och uttorkade in på hotellet. Tur att vi hade hunnit med att äta lite innan vi gick så vilse, och att vi fick köpa lite dricka inne på en stängd restaurang av en trevlig kille som sa att han hörde att vi var ifrån Sverige. Där fick våran engelska sig en törn! Buss åkte vi gratis och bussen tog vi tillbaks, och lyckades kliva av på rätt ställe. Duschen nästa!
 
 
Efter lite vilande inleddes Etapp 2 och Stadsfesten intogs...här kunde man snacka om Hansafest! Gata upp, torg och gata ner på kullersten...här kunde man snacka om ont i fötterna! Bästa delen var ändå åkturen i "Berlinhjulet" då vi fick njuta av Stralsund från ovan. Denna dag bestod av psykbryt-diskussioner totalt och utmattad stöp jag i säng med en bok och roade mig med den några timmar innan jag kom till ro.
 
 
DAG 3
 
Tog rest-frukost på rummet innan jag hoppade på bussen till Rügen. Det började inte så bra då vi stannade på två ställen och fick en föreläsning i bussen. Släpp ut oss även om vi bara får en kvart på vardera ställena. Surt!
 
Vid badorten Binz fick vi i alla fall hoppa av och tog en promenadtur med sandstrandsutsikt. Och vilka gick lite vilse på väg till bussen!?! Men det handlade inte om många minuter vi kom för sent, men några i resesällskapet mådde lite dåligt av det!
 
 
Hitlers semesteranläggning Prora nästa, denna resas absoluta höjdpunkt och anledningen till att jag valde denna resa. Strosa-runt-tid innan vi intog Sassnitz för en lunch och nu har jag provat deras välkända fisk-smörgåsar vilket inte blev någon favorit. Den kändes mest bara torr! En timme bara och hann inte med någon utforskning, men fick istället forska i skog och kritklippor...helt underbar natur! Våran guide från igår, Eva, var även med denna dag och snacka om en som kunde prata, hon slutade aldrig :D 
 
 
En kort återhämtning när vi kom tillbaks till hotellet och även denna dag hade en Etapp 2. Matvaruhandling och när vi hade lämpat av våra kassar gav vi oss ut och letade matställe. Det mesta stängde tidigt, men hittade till slut en pizzagubbe som ordnade fram mat åt oss. Proppmätta intog vi hotellet igen och jag satsade på en cappuchino i hotellbaren. En cappuchino som blev en dubbel då gubben lyckades ta fel kopp. Det tackade jag för! Sen hägrade sängen...SÖMN!
 
 
DAG 4
 
Upp tidigt för den sista frukosten och sen avläggande av mil på vägen och till sjöss. Som vanligt ville jag inte hem, och två heldagar är på tok för lite. Men bara att konstatera att jag har lyckats att återigen ha fått en lyckad tripp...minus några surmulingar, men dessa får man skaka av sig och fokusera på allt det andra som var den stora delen.
 
(juli 2016)
 
 
Trötta och överhettade, och fram med kartan!
 
S: Hittar du vilken väg vi går på?
J: Ser ut som det är vägen mot Normandie.
S. Okej!?!
J: Nej, vänta jag såg fel...Nordmole står det.
S: Nordpolen???
 
 

Kommentera här: