Thermoresor

 
Linköping 2015
Linköping hälsade oss med ett "HEJ" och en kissande rondell-hund. Och värme med solsken! Först ut blev Brigaden, kaffe och mandelbiskvi i trevliga damers sällskap. Sen blev det ulliga och magnetiska produkter i form av demonstration. Vill ha, men vill också ha pengar till roligare saker än säng-produkter.
 
 
Efter några timmar började magarna skrika och jag fyllde min med underbar god Carbonara, kalvfärslimpa med potatis och kantarellsås. Avslut blev en pannkaka med sylt och grädde. Nam namnam!!! Sen intog vi Linköpings gamla stad...
 
 
Som sagt, Linköping har även en gammal stad, och med en Cloettabutik...det tycker jag om! Två timmars strosande runt, botaniserande bland chokladen och avslut med sockerkringlor á la skorpor på café. Det var en nöjd Nina som spände fast sig i bussen för färd hemåt.
 
 
 
Västra Götaland 2018
Somnade i skaplig tid och sov gott, eller? Nä! Och sen upp vid 6-tiden för frukost och iordninggörande av mig inför ullresan med ThermoTours. Inte för att jag var ute efter ullen, men allt det andra, och så hoppades jag på att hitta lite julklappar, och...
 
 
08.10 satt jag och kollegan Vivi i bussen på väg mot Västra Götaland, en busstur på cirka 2 1/2 timma. Framme i Vårgårda intog vi Mikaelsgården för en kaffe och ostmacka innan demonstrationen av ullprodukter. Sticker inte under stolen med att det är frestande att införskaffa ett bädd-set, men med de priserna som är vill jag allt testprova produkterna innan. Efter visningen blev det lunch på mysiga Mikaelsgården, och vilken lunch! Här pratar jag äkta mat med äkta smaker, och lägg då till trevligt bemötande så får besöket här toppbetyg. Och på andra sidan gatan hittade jag Lindströms Bageri, gick in och kom ut med STORA sötbullar. De skulle visa sig vara försvinnande goda!
 
 
Tjugo minuter i buss och sen hoppade vi av vid gårdsbutiken hos Herrljunga Cider och dags för julklappsinköp. Givetvis köpte jag även julklappar till mig själv för jag hittade så mycket nytt spännande i deras lilla butik som innehöll mer än bara drickbart.
 
 
In i bussen igen, ytterligare tjugo minuters rullande och sen in i Ljung och Gäsene Mejeri Café- och gårdsbutik. En lagom föreläsning med film inbakad om mejeriets historia, dagens läge och Gäses ostprodukter. Och till det en ostprovning som fick mitt ost-hjärta att smälta totalt. Dags sen att göra av med mer pengar och fyllde en kasse med mjölkprodukter, marmelad och tunnbröd. Njöt sen av en kaffe och julig kolakaka innan det var dags för hemfärd vid 16.30-tiden. En halvtimme senare var det nattsvart ute, men våran bästa chaufför gav oss en behaglig och trygg färd hem.
 
 
Det blev en underbar dagsutflykt med kollega + ett gäng trevliga okändingar, och denna dag försvann alldeles för snabbt. Vart tog timmarna vägen!?!
 
 
 
thermotours.se
www.ostgotakok.se
www.cloetta.se
www.herrljungacider.se
www.gasenemejeri.se 
 
 

Kommentera här: