Varg-Bosse i Kopparhult

 
Så var det dags för den årliga aktiviteten med sorkarna och detta år 2015 styrdes färden mot byn Kopparhult, Bosse och hans sju American Wolfdogs. Kopparhult ligger vid sjön Unden som är beläget på gränsen mellan Västra Götaland och Närke. Men först blev det provianterande i tre omgångar: Dollar Store, ICA i Finnerödja och Tiveds Handel. Med bilen full av mat, sorkar, Hjalle och Becka så for vi vidare mot slutdestinationen, en liten stuga i Tiveden. En stuga som visade sig vara långt ifrån vindtät, och blåste det gjorde det...riktigt ordentligt. Vid kvällstid var det smått storm!
 
Installation i stugan och sen blev det en promenad för att kolla in badmöjligheterna. Det var förresten under denna promenad Hjalle sket en snigel! Sorkarna och jag fick sen bekanta oss med delar av vargstammen och vi föll pladask för den lugne varg-pappan, men den fyramånadersvalpen var lite för vild för pojkarna.
 
 
Vädret blev inte det bästa och vi höll oss mest inomhus vilket blev lite frustrerande för sorkarna, men de höll sig ändå relativt lugna...alltså inte fullt krig! Sorkarna bestämde att de skulle sova på loftet, men då de inte riktigt kom överens blev det att Ali sov ensam där. Vi försökte få ner honom men då han inte kunde sova med fiender, det vill säga sin mamma, så stannade han envist kvar däruppe. Men under morgontimmarna kom han ner och med två vuxna, två barn och en Hjalle så höll vi värmen rätt så okej i den lilla bäddsoffan.
 
Jag och Hjalle slog upp våra ögon först av alla och inledde dagen med en snabb kiss för den fyrbente och en snabbcappuchino och rök för mig, och med "vargarna" ylandes några meter ifrån oss. Älskar detta ljud! Sen tillbaks in under täcket och så vek sig benen på sängen!
 
Till slut tittade solen fram, men det fortsatte att blåsa, och det blev en färd till Tiveds Handel för mat- och gottisköp och sen "hem" och mättade fem knorrande magar. Varga var ute på tur och vi hade kunnat få följa med på turen "Vandra med vargar" till ett reducerat pris, men Ali hade bara Foppa-tofflor med sig så det sket sig. Vi hade annars mer än gärna hängt på!
 
 
Supertrötta efter maten så tog vi lite dagsnanna innan vi promenerade oss iväg och badade i kalla Unden och jag lyckades till slut doppa ner mig och ta tre simtag. En riktig nära-döden-upplevelse, men de andra tre badade desto mer. Men nu är vi alla Unden-doppade!
 
Och efter lite Terminator i stugan fortsatte vattenaktiviteterna då himlen öppnade sig totalt, och sen hade jag ju det där med duschen! Vad är det för fel på en vanlig enkel normal dusch!?! Varför så avancerade saker? Det började bra, men sen försökte jag få till lite varmare vatten och det började spruta från en massa olika håll och när jag böjde mig fram för att skruva ytterligare fick jag två strålar i arslet...mer skruvande för att stänga av och det enda som hände var att jag fick till en kall dusch. BECKA HJÄLP!!! Och hon hjälpte :D
 
 
Pojkarna hade intagit varsitt loft, men Lilleman kom nedklättrandes efter ett tag. Eftersom vi hade tejpat sängen och den var mer än jullrig och jag totalvägrade loftet så fick han ta min plats och jag bäddade på de tre stolarna. Om jag sov gott? Nej, kan inte tro det :D
 
Fortsatt pissande från skyn hela natten till någon gång i framtiden, men Ali och jag eldade för fullt i kaminen och hade det pysmysigt i väntan på att resten av sällskapet skulle vakna till liv. Städa, städa, städa för att sen avsluta denna mini-semester.
 
 
 
www.vandramedvargar.se
www.tivedslanthandel.se
 
 

Kommentera här: