Dygnskryssningar

 
KRYSS 1
Janne skjutsade in mig, Lasse, morsan och farsan till Örebro. Fick en extrainsatt buss med en chaffis-tant som aldrig hade kört rutten tidigare och hittade inte ut ur Örebro. Sen fortsatte det så hela vägen till Stockholm att hon körde fel och det slutade med att det blev fel på bussen och hon fick ringa efter hjälp. Och så fick vi byta buss mitt i en trefilig körbana. Livsfarligt! Vi skulle ha varit vid terminalen 16.00, men kom fram 17.30 och incheckningen fick lov att hålla öppet extra för oss. Till slut kom vi på Cinderella...
 
När vi åt fick vi två Lasse Stefanz-fantaster till bordet, där kunde man prata om mun-diarré. Jag drack lite, Lasse lite mer och farsan ännu mer och det slutade med att Lasse först gick ner på knäna, sen farsan, jag hade knappast tagit något alls men blev berusad på nästan ingenting. Undrar vad de hade hällt i våra glas!?! Stackars morsan, hon satt väl mest bara och skämdes! Vid 24-snåret bangade Lasse ur och jag och morsan följde hans exempel att inta hytten strax därpå och kvar blev farsan några timmar innan även han gav upp.
 
 
 
KRYSS 2
Dags för ytterligare en dygnskryssning, denna gång var Becka med och det blev en mysig tripp med en ung systerdotter, god mat, musikunderhållning och drinkar i baren. De gjorde så läckra alkoholfria åt Becka, riktiga kryssningsdrinkar. Jag tror att hon blev riktigt nöjd med kryssningen trots att hon reste med oss gamlingar :)
 
 
KRYSS 3
Lasse och jag bestämde oss för en dygnskryssning, eller det var väl mer jag som bestämde. Lasse fick lov att hänga på då jag kände att jag bara var tvungen att komma ut lite och bort från vardagen. Jag "slog på stort" och beställde välkomstpaketet med bubbel och gottis som väntade på oss i hytten, men vi satt mest bara och kände "jaha". Både Lasse och jag var lite trötta och slutkörda under denna kryss och vi gick på sparlåga...åt gott, tog några drinkar och kröp till kojs tidigt. 
 
Fortsatt trötta när vi vaknade upp för taxfree-shopping och mitt humör var en total irritation och gick och svor över alla kryssande shopping-galningar som for runt som yra hönor i sin jakt på snask, alko och lukta-gotter. Denna kryssning blev en felbedömning, jag hade haft det bättre hemma i lugn och ro.
 
 
KRYSS 4
Dags för Jannie och mig att ge oss ut på böljan den blå och det blev en lugn och skön kväll, och då det var mitt i veckan så var det inga större dansband och medelåldern var hög. En riktig pensionärskryssning! Njöt av dansband, gräddstuvad pytt, trevligt resesällskap och dansuppvisning med Tony Irwing. Andra kändisar på denna resa var pappa och Jannies mamma, men vi reste inte tillsammans men ändå ihop, fick ju samsas på både buss och båt. Vi strålade samman lite då och då!
 
Det blev inte många timmars sömn och så upp för lite sjöfrukost innan jag och Jannie intog Fun Club. Sen blev det att gå runt och chilla, så skönt att bara vara! Bussresan hem gick fort och så rullade vi efter ett antal timmar in i ett regnigt Örebro.
 
 
2000 blev det en julkryssning med Birka Princess med två julbord. I hytten väntade Birkas festpaket på oss. Birka hade gjorts om sedan senast vi åkte och tyckte att båten var mysigare förr. Åt gott, drinkade och kollade karaoken.
 
 

Kommentera här: