Gränna med omnejd

 
I slutet av 90-talet bar det iväg till Gränna med Hyresgästföreningen. Åkte från Röfors vid 8-tiden och stannade till vid Vätterns Väveri och fick se hur det gick till vid väveriet och sen blev det en fika.
 
Vätterns Väveri: Strax norr om Medevi Brunn hittar man detta väveri, ett av få kvarvarande linneväverier i Sverige.
 
Vi fortsatte sen färden via Medevi och tog sen en sväng och kollade in Nubbekullen där August Malmström som har målat Grindslanten bodde.
 
Nubbekullen: August Malmström, från Nubbekullen i Östergötland, var en svensk konstnär vars kändaste alster är Grindslanten. Han föddes 1829 och blev 72 år.
 
 
 
Vi fick 40 minuter i Vadstena för att strosa runt lite!
 
Vadstena: 16 km sydväst om Motala ligger Vadstena, full av kullerstensgränder, medeltida miljöer, Vadstena Slott och Heliga Birgittas klosterområde.
 
 
Åkte sen till Restaurang Brahehus och åt middag!
 
Restaurang Brahehus: Ett perfekt matstopp med en underbar utsikt över ruinerna efter greve Per Brahe, Brahehus och hittas 3 km norr om Gränna i Småland.
 
 
När vi kom till Gränna hade vi hela eftermiddagen på oss att strosa runt och äta polkagrisar. Tog färjan över till Visingsö och fortsatte att strosa och äta polkagrisar.
 
Gränna/Visingsö: Gränna ligger i Jönköpings kommun och är beläget vid Vätterns östra strand, och är berömt för sin polkagristillverkning. Här utgår även färjetrafiken till Visingsö och här hittar man slottsruiner, kyrkor, gravar, natur och...polkagrisar.
 
På vägen hem åkte vi upp på Vaberget med en helt otrolig utsikt. Kom hem vid 20-tiden!
 
Vaberget: 5 km väster om Karlsborgs fästning ligger Vaberget och högst upp finns utsiktsplatsen Klinten med en helt fantastisk utsikt över Karlsborg.
 
 
 
 
 
www.brahehus.com
www.granna.com
www.visitostergotland.sv/vadstena
https://www.visingso.net
vastsverige.com/karlsborg/produkter/klinten/
 
 
 

Kommentera här: