Kiel, Tyskland

 
Jag och Lasse beslutade oss för att avsluta året 1994 med en julmarknadstripp till Kiel, så i början av december hoppade vi på bussen till Göteborg och sen intog vi färjan som skulle ta oss till Tyskland.
 
 
Det blev en lugn resa trots att det blåste ordentligt, vi var ute på däck och kunde knappast ta oss fram. Vi tog det bara lugnt denna första kväll, åt mat, handlade tax-free och det var 25% rabatt på precis allt, och gick sen och la oss tidigt.
 
 
Först lite frukost innan vi hoppade av i Kiel, direkt när jag steg av färjan i ett vårigt vinter-tyskland fick jag se ett mysigt område, gammalt, ruffigt och pittoreskt, och satte fart in bland de gamla husen. En Lasse i släptåg och som gick och väste: "-Nina, vart är du på väg, här kan du inte gå, nu stannar du!" Det visade sig att jag hade hamnat i bordell-området. Men hur skulle jag kunna veta!?!
 
 
Det hade blivit en miss i bokningsdagen upptäckte vi då vi var iland på en söndag och ingenting var öppet och julmarknaden öppnade inte förrens 12.00, och den visade sig vara i miniformat. Men vi tog lite fika och sen gav vi oss ut på promenad och strosade runt i timmar. När vi skulle tillbaks lyckades vi gå vilse och kom längre och längre bort ifrån hamnen, men till slut så...
 
 
Livlig trafik och det var en konstig känsla när alla bilar stannade vid övergångsställena. Inget man var van vid hemifrån! Och efter mycket promenerande hann vi till hamnen i tid, och till och med lite tidigare och vi hann med att titta på fiskarna i Akvarium och äta en äcklig hamburgare på terminalen. Den smakade konstigt och var full av bråsk så den gav jag till Lasse. Nej, tacka vet jag varma pretzels med smör som blev min favorit. Försvinnande gott!
 
 
På hemresan blev det att handla lite mer innan vi gick lös på smörgåsbordet. Mätt i våra magar vandrade vi sen vidare till nattklubben för öl, drinkar och dans. På väg till hytten passade vi på att spela bort ett antal hundralappar vid spelautomaterna.
 
Sängdags!
 
 

Kommentera här: