Kungliga hufvudstaden

 
Bortsett från några Stockholmsturer under mellanstadietiden har det varit tunnsått med tripper till huvudstaden. Men så skulle en finsk vän med syster och pojkvän gå av Finlandsbåten en dag 1987 och vi gjorde upp om att träffas några timmar. Så jag packade med mig Lasse och Janne och tuffade iväg med dem. Då jag hade några timmar på mig innan vi skulle mötas upp så släpade jag runt med "gubbarna" för att sen lämna dem åt sitt öde när jag skulle möta upp Camilla.
 
 
Då vi bara hade några timmar på oss valde vi att gå och äta och det blev Hard Rock Cafe där jag beställde en vegetarisk hamburgare och fick en väldigt konstig blick från personen som tog upp beställningen. Men vegetarisk burgare fick jag trots att jag nog betraktades som lite konstig. Lite pratumgänge över maten och så var det dags att ta farväl och knalla oss åt olika håll.
 
 
Efter att ha letat upp mina gubbs så blev det att fortsätta strosa runt lite innan vi fick tuffa oss tillbaks hem igen.
 
 
Sen skulle det dröja elva år innan jag var tillbaks igen, denna gång för ett möte med Lord of the Dance, och även denna gång tog vi tåget och väl på plats väntade Lasses syrra på oss. Vi gick först till Slottet och kollade på vaktavlösningen, och sen blev det Gamla Stan och hittade ett mysigt litet matställe där jag tog en pizza. Tog sen båten ut till Djurgården där vi först gjorde ett besök på en Whiskey-ubåt. Ryssen var på besök! Sen gick vi till Vasa-muséet och blev kvar några timmar till strax innan vi skulle till Globen och se dans-showen "Lord of the Dance". Den var helt okej, men det var u-båten som jag blev mest fascinerad av!
 
 
 
Hard Rock CaféHRC är en internationell restaurangkedja som startades 1971 i London. I Sverige öppnades HRC på Sveavägen 1985. Hamburgare, livemusik, musikrelaterade samlingar, rock´n rulla-atmosfär...
 
Kungliga SlottetÄr ett av Europas största och mest levande slott och är arbetsplats för kungaparet och de ämbeten som ingår i Kungliga Hovstaterna. Det är byggt i barockstil och har 600 rum fördelade på elva våningar.
 
Vasa-muséet: Efter 333 år på botten bärgades krigsskeppet Vasa som 1628 kantrade och sjönk i Stockholm. Vasa-muséet är det mest besökta muséet i Skandinavien och här visas världens bäst bevarade 1600-talsskepp upp.
 
Globen: I stadsdelen Johanneshov är arenan Globen, eller mer korrekt Ericsson Globe, belägen och med en kapacitet av 16.000 åskådare vid scenshower. Den invigdes 1989 och här kan man få sig en dos av sport, musik, shopping m.m.
 
www.hardrock.se
www.kungligaslotten.se/kungligaslottet
vasamuseet.se
stockholmlive.com

Kommentera här: