Luleå 2010

 
Efter ett sommarmöte på Rastpunkt i Laxå och prat om en visit hos S. i Luleå + ytterligare månaders planering så var resan äntligen bokad och i början av januari gav jag mig iväg med nattåget från Örebro. Och det blev en jobbig natt, början blev bra, satt och läste, och det gick rätt så bra att sitta hela vägen med tanke på värken i höger kroppshalva. Det enda negativa var alla dessa ungdomar som pratade och skrattade till långt inpå morgonen. Hade det inte varit för dem hade jag sovit bra trots mycket folk på tåget. Hade ätit lite dåligt och hade yrsel och illamående, men vi fyra resenärer vid det lilla bordet satt och pratade om allt och inget så jag glömde bort eländet! Men till slut var jag framme och som vanligt med SJ så rullade tåget in på stationen efter utsatt tid.
 
Ö. kom aldrig och hämtade mig då han inte hade tid att vänta så jag fick klara mig själv vilket inte var något problem. Iskyla och blåst, -19 grader, när jag klev av tåget, ringde S. och hann få en halv vägbeskrivning innan mobilen laddade ur i den bistra kylan och fick fråga mig fram till busstationen. Jag fick vänta 45 minuter på bussen och gick in och tog en kaffe i köpcentrat. Blev också en titt in i Akademibokhandeln där jag hittade två böcker á 10:-
 
Efter bussturen fick jag återigen fråga mig fram och hur förklara vart jag skulle när gatuadressen var kvar hemma!?! Själva gatan visste jag, men numret...Det visade sig att området hon bodde i var hur stort som helst och den gatan fanns på båda sidorna av stora vägen som gick genom hyreshusområdet. Men jag stötte på en trevlig dam som tog sig an mig och jag fick följa med henne hem för att ladda batteriet till mobilen så jag kunde ringa S. Till slut kunde vi stråla samman då hon kom och hämtade mig och sen hem till henne på födelsedagsfika. Digitalkameran hade jag med och precis som med mobilen så hade den tvärdött och fick inte liv i den under hela den korta vistelsen. Verkar som mina tekniska apparater inte tål kyla alls! S. hade kaffegäster under hela dagen/kvällen och jag fick chans att träffa en massa trevliga människor.
 
Sov hur gott som helst och blev väckt av deras hund Lisa. Det blev en lugn och skön dag, ingen stress här inte, och vi tog en liten promenad i området. S. var en gudinna på att laga mat, en riktig husmor, och blev en av de godaste luncherna jag ätit. Sen var det dags att bryta upp, tyvärr alldeles för tidigt, men hade ingen möjlighet att stanna. De skjutsade mig till tåget som tog lite tid på sig då även tåget inte mådde bra av kylan och fick åka och värma sig. Till slut dök den upp, men inte iväg, fick sitta och vänta i ytterligare 1 1/2 timme. Om det var kallt? Ja, det var is på insidan av fönstren! 
 
Det blev en konstig sömn på vägen tillbaks till Örebro, men några timmar blev det allt. Men den största delen satt jag och läste och huttrade. Och så fick jag en rökkompis, en chokladbrun ung kille som var jättetrevlig. Vid nästan varje stopp hoppade vi ut och rökte till tågvärdens stora irritation. Kanske frös han också!?! När jag hoppade av i Örebro hade kylan även hittat till den staden, nästan lika kallt där som i Luleå.

Kommentera här: