Öland

 
(juli 1999)
 
15
Upp vid 4-tiden och började att göra iordning för Ölandsresan. Vid 5-tiden åkte jag, Lasse, Edith och Atti iväg. Efter några timmar så rastade vi på ett mysigt litet ställe, och när vi tog en promenad med Atti blev hon stucken av jordgetingar. Det tog vid ena ögat, men det gick bra, på kvällen var svullnaden nästan helt borta. Vi bodde på ett ställe som heter Karlevi och kände direkt att här kommer jag att trivas. Mina föräldrar och syrran med familj var redan installerade. På kvällen åkte vi och farmor ut med bilen och hamnade på Pizzeria Linda. Vädret var jättefint och det blev också att promenera på Alvaret. 
 
 
16
Vaknade vid 8-tiden och tog en morgonpromenad med hundarna. Tog med Edith och handlade och när vi kom tillbaks hade Malaxis rymt, efter mycket spring och letande var han till slut tillbaks där han skulle vara. Lite senare blev det en sväng till Kalmar, gick runt och kollade lite.
 
 
17
Flickorna, Lasse, jag och syrran begav oss till Ölands djur/nöjespark. 150 spänn i inträde och sen fick man åka allt "gratis" och jag tror aldrig jag har snurrat så mycket i hela mitt liv. Vi alla var uppe i Pariserhjulet och checkade läget på hög höjd och sen blev det att checka av det även på låg nivå då vi tog tåget runt på området. En hel del djur fanns det också som vi tittade på och de tittade på oss. Aporna var gulliga varav den ene riktigt apade sig för oss, och strutsen blev jag förälskad i. Blev en superbra dag från 14.00-19.30! På kvällen grillade vi och sen blev det en långpromenad, men Edith och morsan valde att stanna hemma.
 
 
18
Morsan med ut på en promenad för att plocka stenar som hon skulle måla, vi andra hjälpte henne att leta. Dagen blev varm, fin och slö och det blev en tur för att handla lite och sen ytterligare en promenad för oss alla. Vi bodde i ett väldigt mysigt område och vi allihop trivdes som fisken i vattnet. På kvällen var jag, Lasse och Edith en sväng till Ölands södra udde och kollade Långe Jan. Vi tog en fika och sen flåsade vi oss upp i fyren för att njuta utsikten. Blev sen att njuta av lite vin på kvällen.
 
 
19
Varmt denna dag också, 27 grader i skuggan vid 15-tiden. Vädret har varit bra mest hela tiden, förutom lite regn då och då under de första dagarna. Var med ma och pa och handlade, och på kvällen blev vi några stycken som tog en åktur innan vi åkte tillbaks och var sociala. Avslutade med en nattpromenad med vovvarna.
 
 
20
En varm och kvav dag och tog det lugnt under dagen. Tog med Edith på kvällen på en åktur och stannade till vid Restaurang Kajutan för lite kroppkakor. Det var gott om man uteslöt köttet, men det fick bli en doggybag till Atti som inte tackade nej till denna öländska delikatess. Tog en promenad vid stranden i Mörbylånga och sen blev Bårby Borg nästa anhalt. Senare på kvällen när vi var tillbaks hem igen blev det den obligatoriska promenaden och vi gick upp på "höjden" och ertappade två ungdomar som hade lite sex för sig. Och våra Ölandshumlor och getingar samsas, de bor grannar med varandra i våran lilla stuga och nyttjar samma ingång under taket.
 
 
21
Gjorde inte något särskilt denna dag, tog det bara lugnt. Blev en sväng med farsan och Edith och handlade, och sen var det bara att göra oss iordning för hemfärd. Lasse lyckades köra lite för fort genom Torslanda och åkte fast för fortkörning...800 kronor i böter! Rastade i Ekenäs och det blev pizza på Napoli. Jag satsade på en Caramba och CARAMBA vilken het pizza det var :D Efter att ha utfodrat Atti och gett henne en promenad tog vi den sista etappen hem.
 
 

Kommentera här: