Otterberget & Liseberg

 
 
Sommaren 1994 bestod av lite Otterbergets Bad & Camping, Hova och ett besök på Liseberg i Göteborg.
 
Mina föräldrar och syrran med familj campade på Otterberget och jag passade på att slänga in min mormor i bilen för att åka dit och hälsa på. Det blev en tuff åktur, inte för att det var mycket trafik eller svårt att hitta, utan för att tanten satt i sätet bredvid och ylade över att jag nästan var nere i diket ett antal gånger. Men till slut var vi framme vid denna Hova-camping som ligger vid Skagern, och efter sex timmars umgänge, ätande, strosande och lek så var det dags att dikesåka oss hem igen.
 
 
 
Året därpå var det dags igen för en dagsutflykt till campingen, denna gång för att fira lite midsommar.
 
Midsommarafton, och både jag och min dåvarande pojkvän var lite sjuka, men det hindrade oss inte från att bege oss till gänget på campingen, ett gäng bestående av delar av tjocka släkten för oss båda. Vi hade med våran hund Atti som varken var van vid mycket folk eller andra hundar, men det gick bra även om det höll på att ta en ände med förskräckelse då en best slet sig från sin stora kätting och kom rusande mot oss. Och efter kom en chockande husse springandes, undrar vems hjärta som bankade hårdast!?!
 
 
 
Det blev inget hundslagsmål, men umgänge och midsommarmat även om varken jag eller Lasse kunde få i oss mycket då vi var krassliga. Blev en kul och trevlig midsommardag, och så hade vi tur med vädret.
 
 
Året därpå var det dags igen...
 
...och jag inledde hemmavid med midsommarbaket. Det var då jag försökte mig på att baka knäckebröd som blev så hårda att vi sen roade oss med att banka dem i bordet för att se vem som först kunde knäcka sina bröd. Men wienerbröden lyckades jag med till 110%. Detta år blev ett regnigt midsommarår, men sol i sinnet gjorde allt.
 
 
Tillbaks till sommaren 1994 och en Göteborgs-tripp med fokus på Liseberg!
 
Så bar det iväg till Göteborg med Hyresgästföreningen inklusive en fika efter vägen. Då jag hade stämt träff med en ytlig bekant så plockade vi upp henne när vi rullade in i Göteborg och hon fick följa med på en liten guidad rundtur i sin egen stad och med den totala underhållningen på bussen. 
 
 
 
Mot Liseberg och startade upp med middag på 1934 inne på området, och min bekanting fick äta gratis på våran bekostnad. Sen timmar på detta nöjesfält med bland annat mina favoriter Dinosauriegrottan, Villa upp och ner, och Virvelvinden. Då min lite äldre faster var med och även hon ville åka virvelvind så kunde jag inte hindra henne, även om jag snurrade runt med hjärtat i halsgropen då jag var säker på att hon skulle få en hjärtattack. Men det verkade mest bara vara uppfriskande för henne. Själv tvingade jag mig upp i ett snurrande fritt fall, den åkturen har jag så gott som förträngt då jag trodde jag skulle dö!
 
 
På slutet blev det totala skrattanfall då vi stod och njöt av två dockor i ett fönster som var mer än underhållande, och när sen den ene dockan spände ögonen i mig och började ösa ur sig den ena tokigheten efter den andra höll jag på att kikna av skratt. Ett bra avslut på en regnig dag!
 
 
 
 
https://www.liseberg.se
https://otterbergetscamping.se 

Kommentera här: