Riga, Lettland

 
Riga-turen 2012! Buss från Örebro vid 12-tiden med ett Mc Donald´s-stopp. Blev att åka med Cinderella på böljorna de blå och vid 21-tiden var det dags för middagsbuffé och två hungriga tanter grabbade faten och lassade på vilket resulterade i total överätning som i sin tur resulterade i smått magknip och andningsproblem. Av danskvällen blev det inget utan vi slocknade i hytten och vaknade någon timme innan det mesta stängde och orkade bara stå och glo på de dansande.
 
 
Upp för frukost, Jannie blev kvar på båten eftersom hon inte hade passet med sig, själv gav jag mig iväg på sightseeing-turen på tre timmar. Underbar stad och jag hade velat haft mer tid på mig. Avslutade med spring i Varuhallen vilket jag var tvungen att få avklarat på 30 minuter eftersom jag valde att följa med bussen tillbaks till båten, vågade inte riskera att gå vilse och missa avgången. Jag hann köpa mina trosor och en present till morsan. 
 
 
På båten igen blev det allsång på soldäck och Jannie och jag lakritsshottade så vi blev däckade. Vi kom iväg tre timmar efter utsatt tid eftersom det annonserades ut om ett tekniskt fel som var tvunget att åtgärdas, sanningen var väl den att något hade hänt eftersom polisen kom dit med sirenerna på. Jannie berättade att tidigare på dagen hade en kvinna efterlysts av sin man och det kan ha varit det som det handlade om. 
 
 
Vid 20-tiden gick vi ner i hytten för att vila lite inför 3-rättersmiddagen. Jannie tvärslocknade och så även jag, men vaknade strax före 21.00 då jag väckte Jannie...en gång, två gånger, tre gånger, och sista gången fick jag till svar att hon inte ville följa med och att jag fick gå själv. Kul :( Så det var bara att gå och inta middagen i min ensamhet! Jag kom isäng vid 01.30 och vaknade av att Jannie for omkring i hytten: "Va e klockan, vi missar maten!!!". Fem timmar efter middagen *garv* Hon hade inga minnen alls av att jag hade väckt henne. Men när hon ändå var vaken så slängde jag på mig kläderna igen och vi gav oss ut på färd bara för att upptäcka att enbart discot och ett fikaställe var öppet. Farväl till den sista kvällen av nöjen, farväl till Riga.
 
 
Shopping efter brunchen, och för att summera båtfärden så kan jag inte säga att jag blev nöjd med maten, den var okej men inte så mycket mer. Den delen blev en besvikelse! Men allt annat övervägde det hela och det var skönt att komma hem och vara nöjd med kort-resan.

Kommentera här: