Skultuna Messingsbruk

 
I ett kallt februari 1996 hoppade jag, Eivor och morsan på bussen med Palm & Gyll
för en färd mot Skultuna Messingsbruk. Men det var väl egentligen inte huvudsyftet från ullföretagets sida, de ville kränga sina produkter, men då jag är en riktigt dålig sådan kund så förlorade de på att ha mig med. Jag har under åren gjort några ull-resor och för mig har huvudsyftet alltid varit att göra en dagsutflykt till ett visst specifikt ställe av intresse, i detta fall Skultuna, och att äta god mat till en billig penning.
 
 
Efter en färd åt Västeråshållet blev det stopp för visning av naturprodukter och en fika innan vi åkte vidare till Ramnäsgården för middag. Avslutade med ett besök på Messingsbruket, och då när vi var där var Ian Wachtmeister VD. Jag hade trott att det skulle ha varit större än det var, men intressant att se, och handlade inte direkt något då det var för dyrt. Men min mamma överraskade mig med ett vackert Skultuna-halsband i Alla Hjärtans Dags-present :) Avslutade med en fika på kaka och kaffe innan det bar hemåt igen vid 18-tiden. Det blev en fin dagsutflykt!
 
 
 
RAMNÄS HOTELL & KONFERENS
"Härliga omgivningar, konferenslokaler och underbar mat gör din vistelse perfekt!"
 
SKULTUNA MESSINGSBRUK
Ett av Sveriges populäraste turistmål med outletbutik, museum och café. Messingsbruket anlades 1607 av Karl IX och här förädlades koppar till mässing. Bruket är beläget i en dalgång längs Svartån i Västmanlands Län och ligger 1,5 mil norr om Västerås. Skultuna är hovleverantör till svenska kungahuset och är enda platsen i världen där man kan handla deras produkter till fabrikspriser. Och så har de även andrasortering. Behöver man få sina Skultuna-produkter polerade så kan de erbjuda den tjänsten.
 
 
 
www.palmochgyll.se
www.ramnaskonferens.se
https://www.skultunafabriksbutiker.se
 
 

Kommentera här: