Tallinn, Estland

 
I slutet av november 1997 gav jag och Lasse oss iväg mot Estland och som vanligt fick vi inte med några andra på resan. Först tog vi buss till Stockholm och båt Regina Baltica till Tallinn. Hytten var väl inte den bästa, luktade spyor i ett hörn och världens pytte-hytt, men det var bra och trevlig personal och god mat.
 
 
När vi kom iland på morgonen så tog alla bussen till Mustamäe, en del i utkanten av Tallinn, till ett stort marknadsställe. Vi gick runt och handlade några timmar och jag hittade bl.a. årets julklappar där. Sen åkte vi därifrån för att på egen hand gå runt och utforska, och vi sprang runt i Gamla stan. Fullt av massa gamla fina byggnader, en del som skulle  behöva restaureras, men även en del nytt. Vilken fin stad det skulle kunna bli, men då kanske den förlorar sin charm!?!
 
 
Jag var inne på ett varuhus för att skaffa en body, ett varuhus där det gick omkring beväpnade vakter vilket kändes konstigt för en svensk som mig. Sen fanns det inte så mycket tid för annat innan det var dags att ta bussen tillbaks till färjan. Men först stannade vi till vid en sprit- och tobaksbutik och kunde shoppa loss.
 
 
På båten hem kollade vi på dansshowen med riktigt duktiga dansare och så åt vi gott givetvis, och avslutade med några drinkar och dunka-dunka-musik. Resan som helhet blev riktigt lyckad!
 
 
 
 
www.tallinksilja.se

Kommentera här: