Tips på utflykter

 
När jag gick på komvux gjorde vi i Naturkunskapens Skog och mark en expedition till Skepphulta Klint och Herrfallsäng. Skepphulta Klint, även kallad Jättarnas skog, är ett naturreservat och har Europas största barrskogsbestånd med upp till 40 meter höga träd.
 
Herrfallsäng är även det ett naturreservat i Hallsbergs kommun. Reservatet består av betesmark, ängar med lövträd och buskar, blomsterprakt och kallkällor. Här kan man vandra på en stigslinga som är 2 km lång och det är lätt att ta sig fram på stigen.
 
 
I början av 2000 hade jag en projektanställning inom fornlämningsvård och tillbringade mycket tid i skog och mark. Avslutningen på projektanställningen vid Skogsvårdsstyrelsen blev vid Tisaren-Skåle Klint. Skåle Klint är ett naturreservat och ett klassiskt utflyktsmål med Skåle Gård mitt i reservatet som var ett levande jordbruk in på 1960-talet. Gården är privat mark! Det finns flera strövstigar i området, den längsta är en halv mil.
 
www.visithallsberg.se
 
 
Under min tid då jag gick på Datorteket bestämde jag och en kursvän oss för att besöka Birka. På den tiden höll de på med utgrävningarna för fullt och för oss handlade det mer om att få vandra på historisk mark och få oss en dos av vikingahistoria. Birka är Sveriges första stad och ligger på Björkö i Mälaren och var vikingarnas viktigaste handelsplats. Här kan man idag ströva på egen hand i kulturlandskapet eller ta en guidad visning i fornlämningsområdet. Man kan även besöka museet och vikingabyn.
 
www.birkavikingastaden.se 

Kommentera här: