Göteborg 2020

 
Så var det då äntligen dags...Göteborg med R. som kom och hämtade upp mig. Vid 12.00 satt vi på tåget mot Götet, och två timmar senare hoppade vi av vid Centralstationen. Efter tio minuters promenadväg knallade vi in på Clarion Collection Hotel Odin, fick våra rumsnycklar och hamnade i fel rum. Detta var verkligen inte samma rum som på bilden när jag bokade, men gick ner och påpekade detta och det slutade med att vi kunde installera oss i de rätta rummen. Och det var inga större problem att få byta rum, personalen på hotellet har jag bara gott att säga om.
 
 
 
Det blev en snabbinstallation i det underbara rummet med skrivdel, soffa och pentry, men med en lite tristare utsikt...tågspåren. Men det spelade ingen roll då jag ändå inte skulle sitta inne på rummet och glo ut genom fönstret. Med min skrikande mage och skallevärk var det dags för en enkel lunch i Nordstan, blev en superhet vegokorv på stationen innan vi intog området Kronhusbodarna. Gammalt härligt område med pittoreska småbutiker, och som den chokladfantast jag är intog jag givetvis Göteborgs Choklad & Karamellfabrik.
 
 
 
Efter detta första stros var det dags för middag på hotellet vilket ingick i hotellpriset. Vanlig enkel mat, inget utöver det vanliga, men smakade bra och fyllde våra magar. Sen gav vi oss iväg ut igen på ytterligare en affärsspring...i Nordstan. Intog sen Terassen på hotellet för en kvällsdrink under bar sommarhimmel. Och då vädret var underbart avslutade vi med en promenad till Poseidon, det enda inplanerade vi hade, statyn som är ett måste att ha sett. Efter allt promenerande, vi räknade ut att det landade på bortåt fem timmar och mestadels på kullerstensbeläggning, så grät mina fötter och längtade tillbaks till hotellet för nattvila.
 
 
 
 
Fastnade i två filmer och somnade på tok för sent, men vaknade ändå innan mobilväckningen. En okej frukost innan utespring Dag 2 inleddes med att min Gtb-bok och resekrafset blev införskaffat. In på Condeco för en karamell-kaffe och ut kom jag även med en vaniljmuffins som de bjöd på. Planering för dagen...gå, gå, gå! Och tillbaks till hotellet kom jag med värkande vader och rygg efter en underbar soldag inklusive en enkel lunch på Berzelii Café där vi köpte goa mackor av två goa tjejer. Mer gående och så en tur på 40 minuter i en historisk gammal spårvagn med världens pratigaste konduktör, och vi fick oss en ordentlig historielektion. Blev en underbar lite obekväm tur och vi fick chans att se ett lite större område av Göteborg. Efter det satte vi fart mot Jafaris Donuts för en glasstund under den heta solen och med "de tre vise männen" ovanför oss. Alltså de nakna männen som inte ser något, inte hör något och inte säger något...
 
 
 
Till hotellet för att släppa ut fötterna i frihet och planera in kvällen med S&S, och när det var gjort var vi på gång igen. Vi var som Duracell-kaniner, har nog aldrig varit med om att benen har pinnat på så mycket, men först tankade vi energi i hotellets restaurang med dagens middag innan siktet ställdes mot Järntorget i Haga. Och efter lite mobilhjälp så hittade vi fram till torget och sällskapet S&S. Blev några drinkar under bar himmel på Sanguine Bistro, och sen var det bara att säga hej då till sällskapet för att knalla oss hem i senkvällen. Och tillbaks på rummet snubblade jag in i duschen med värkande ben och rygg innan jag slängde mig på sängen och tvärslocknade.
 
 
 
Sov supergott men vaknade upp med en stum kropp efter allt gående i dagarna två, blev runt tio timmar igår. Frukoststund och sen upp på rummet för att packa. Förvaring av bagaget på hotellet och vi gav oss iväg till Nordstan för att fördriva tiden. Lite regnigt annars hade det säkert blivit ytterligare promenerande. Efter en massa stros i butiker, inhandlande av asiatiska go-saker och ett himla velande bland matställena så föll valet på vardagsrummet Cappuccino för sallad, red velvet-cake och chai latte. Så mysig miljö mitt i köpcentrat! Rekommenderas!!!
 
 
Tillbaks till hotellet och hämtade bagaget och sen var det bara att hoppa på tåget tillbaks till Laxå. Tyvärr! Det hade inte alls suttit fel med ytterligare några dygn i goa Göteborg.
 
 
BOKTIPS
 
goa Göteborg: Helen Janzon
 
goa Göteborg med så goa bilder, det totala ögongodiset över staden och boken var bara ett måste för mig att införskaffa som turist i goa Göteborg.
 
 
 
 

Kommentera här: