Sockenstugan, del 2

 
Det vill sig inte riktigt med delar av mitt liv detta år, det ena efter det andra har blivit avbokat...Portugal, Gotland, Nora Tåghem och nu min övernattning vid Sockenstugan. Allt började så bra med incheckning i deras vandrarhemsstuga, ett enkelt boende, men kände att här kommer jag att trivas, att jag gärna stannar mer än en natt. Och så är det en underbar omgivning med underbar Sockenstugepersonal!
 
 
Då vandring på delar av Munkastigen stod på agendan gav jag och RM oss iväg, efter en macka-lunch i caféet, under gassande solsken för en fyra timmars lång skogspromenad. En njutningsfull sådan som resulterade i en stum kropp och värk i rygg, höfter och fötter. Den sista lilla kilometern hade jag god lust att gå ner på alla fyra och krypa mig fram till Sockenstugan och deras glass Sötsnäckan. Den hade jag verkligen gjort mig förtjänt av!
 
 
Stelbent gick jag för att inta mitt nattboende, öppnade dörren och avföringsstanken slog emot mig. Det hade varit stopp i gästtoaletten i en annan del av stugan och den inte alltför angenäma doften hade kommit upp i alla avlopp efter avloppsspolningen. Så jag valde att avbryta...för den här gången. Nu blir det ett nytt försök nästa vecka istället och hoppas innerligt på att de har fått bukt med avloppet och att den goda stugdoften är tillbaks igen.
 
 
BOENDET:
325:-/natt alldeles bredvid Sockenstugan med hjälpsam och trevlig personal. Man kan proviantera inför övernattningen med sallad, mackor och bakverk. Eller så mysa till det med en glass i mysig inom- eller utomhusmiljö. Själva boendet är på två rum och ett kök, varje rum har fyra bäddar (två våningssängar), och köket har allt man behöver. Toan och duschen finns på andra sidan stugan, och för spädbarnsfamiljer finns där också ett skötbord. Allt är rent och fräscht! Nu kör de på augusti ut och vid fortsatt fint väder kommer de att hålla öppet lite in i september.
 
Sockenstugan ligger vid Borasjön mellan Laxå och Finnerödja utefter E20.
 
 
 
 
 

Kommentera här: